Σύνταξη φακέλου τεκμηρίωσης (μελέτη H.A.C.C.P.) με τις απαραίτητες διαδικασίες και οδηγίες, καθώς και τα διαγράμματα ροής, αρχεία, έγγραφα και ότι άλλο χρήσιμο υλικό απαιτείται προκειμένου να αποδεικνύεται η συνεχής εφαρμογή και τήρηση των νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων.
Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points ή Ανάλυση Κινδύνων Κρίσιμων Σημείων Έλεγχου) είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για τις επιχειρήσεις τροφίμων, που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης κινδύνων όσον αφορά την υγεία του καταναλωτή.
Η εφαρμογή του συστήματος HACCP είναι πλέον νομική υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων που παρασκευάζουν, μεταποιούν, παράγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, διακινούν και προσφέρουν προς πώληση τρόφιμα.